BaanBattle

De NoorderBaanBattle is een initiatief om werkzoekenden een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt. Het doel is om de doelgroep te ondersteunen en te begeleiden tijdens hun zoektocht naar een passende bestemming. Deze bestemming varieert van een baan, starten eigen onderneming, werkervaringsplek of beginnen aan een opleiding.

Voor wie?

Werkzoekenden in alle soorten en maten. Tussen de 18-65 jaar, mét of zonder opleiding, uitkeringsgerechtigd, Wajong, ex-gedetineerd, zonder startkwalificatie, maar ook voor afgestudeerden (mbo, hbo of wo) die geen werk kunnen vinden in het gebied waar ze voor opgeleid zijn.

Hoe ziet het traject eruit?

In zestien weken van worden wie je bent naar komen waar je past. Teams van circal tien deelnemers worden begeleid door twee of drie enthousiaste ondernemers uit de regio waarbij het accent ligt op actorkwalificaties: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik en hoe acteer ik binnen het krachtenveld arbeidsmarkt en netwerk? Deze begeleiding varieert van het geven van sollicitatietrainingen, cv-checks, oefenen aan kwaliteiten en vaardigheden, het uitbreiden van een netwerk en presentatietechnieken in de vorm van een elevator pitch. Ook krijgen alle teams een LinkedIn-training en gaan ze bedrijfsbezoeken doen om zich te presenteren bij werkgevers. Naast deze concrete vaardigheden, wordt er ook gewerkt aan het creëren van zelfvertrouwen en zelfinzicht van de deelnemers. Eén van de sterke elementen is de groepsdynamica: samen werken aan werk, weten dat je niet de enige bent die nog geen passende bestemming heeft gevonden, elkaar inspireren en je netwerk vergroten.

Successen van afgelopen edities

Uit ervaring blijkt dat tussen de 60 en 70% van de deelnemers aan het einde van de ‘battle’ een passende bestemming vindt. In de tweede editie was het resultaat zelfs ruim 70%. Door de deelnemers wekelijks uit te dagen om uit hun comfortzone te komen, is het leerrendement groot geweest en het zelfvertrouwen gegroeid. De deelnemers beoordelen zichzelf naderhand met een verbetering van 40% op netwerkvaardigheden, 20% op inzicht in hun kwaliteiten, 8% op inzicht in hun motieven en 13% op loopbaanzelfsturing.

Coaches

Elk team krijgt twee coaches. De coaches zijn succesvolle mensen uit het bedrijfsleven, die precies weten hoe jij jouw talent kan omzetten in een baan. Zij helpen het team om een plan van aanpak te maken. Samen ga je knokken om de spotlights, bij werkgevers maar ook bij het grote publiek. Jij ontwikkelt je, en dat mag worden gezien!

Winnaars

Het team dat de meeste leden aan een baan helpt, wint de competitie. Diverse bedrijven hebben al werkervaringsplekken beschikbaar gesteld. Na NoorderBaanBattle ga je dus naar huis met nieuwe vaardigheden, een groter netwerk, en misschien zelfs wel een werkervaringsplek of baan.

Wie zijn wij?

De NoorderBaanBattle wordt aangejaagd en georganiseerd vanuit het Projectteam. Bevlogen ondernemers die partijen bij elkaar brengen om ieder jaar weer een mooie editie te kunnen neerzetten. Dit ontstaat in samenwerking met het Communicatieteam. Jonge, startende communicatieprofessionals die laten zien wat je samen kan bereiken. Samen beheren zij de website, die je nu leest. Ze organiseren de campagne en zullen via de site, FacebookLinkedIn en Twitter regelmatig verslag doen van de bijzondere verhalen.

Prijzen en nominaties

De NoorderBaanBattle heeft inmiddels meerdere malen bewezen dat het inspelen op behoeften van deelnemers, creëren van vertrouwen en richten op het netwerken zorgt voor effect op de arbeidsmarkt en resulteert in gelukkige mensen met meer zelfvertrouwen en passie. Dit heeft ertoe geleid dat het project in 2013 beloond werd als winnaar van de BaanBrekendprijs (SER) en in 2016 werd uitgeroepen tot een van de vijf finalisten voor de Galjaardprijs Publiekscommunicatie (Logeion).

Projectlink

www.noorderbaanbattle.nl

 • Energy Flat Battle

  Energy Flat Battle

  Het moet jullie niet ontgaan zijn, bewustwording rond het thema energie (transitie) is noodzakelijk! Voor…

  Energy Flat Battle

  Het moet jullie niet ontgaan zijn, bewustwording rond het thema energie (transitie) is noodzakelijk! Voor…

 • FunFitPit

  FunFitPit

  Het Project FunFitPit is een groepsactiviteit voor jongeren die willen werken aan een gezonde leefstijl.…

  FunFitPit

  Het Project FunFitPit is een groepsactiviteit voor jongeren die willen werken aan een gezonde leefstijl.…

 • BaanBattle

  BaanBattle

  De NoorderBaanBattle is een initiatief om werkzoekenden een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt.…

  BaanBattle

  De NoorderBaanBattle is een initiatief om werkzoekenden een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt.…

 • Dorp van de Toekomst

  Dorp van de Toekomst

  Het Programma Dorp van de Toekomst daagt scholen in de Veenkoloniën uit om over hun…

  Dorp van de Toekomst

  Het Programma Dorp van de Toekomst daagt scholen in de Veenkoloniën uit om over hun…